İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasındaki görüşmenin ardından beklenen yazılı açıklamanın hala yayınlanmaması, iki ülke arasındaki ihtilafları ortaya koymaktadır. Kanal 12 televizyonunun haberine göre, ABD ve İsrail arasında savaş konusundaki görüş ayrılığı derinleşmekte ve Washington'un sabrı tükenmektedir.

Görüşme sonrasında yapılması beklenen yazılı açıklamanın gecikmesi, diplomatik gerilimlere işaret etmektedir. Haberde, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın basın toplantısında yer almayacağı iddiasına da yer verilmektedir.

Fransa Başbakanı İstifa Etti Fransa Başbakanı İstifa Etti

Blinken'ın bölge turu kapsamında İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaret, Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından gerçekleşmiştir. Habere göre, Gazze savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana devam eden bu ziyaretlerde, ABD'nin bölgedeki rolü ve İsrail ile olan ilişkilerdeki sorunlar ele alınmaktadır.

Blinken'ın yarınki programı kapsamında İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ve ana muhalefet lideri Yair Lapid ile görüşmesi beklenmektedir. Ardından Batı Şeria'da Filistinli yetkililerle görüşmesi ve Mısır'a geçmesi planlanmaktadır. Bu gelişmeler, bölgedeki siyasi dinamiklerdeki değişiklikleri ve çatışmaların boyutlarını yansıtmaktadır.