2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı ve fiyat politikalarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Özel okul ücretlerinde yüzde 60'a yakın bir artışın planlandığı duyuruldu. Bu durum, veliler arasında endişe yaratırken, okullar ise artan maliyetleri gerekçe göstererek bu zammın yetersiz olduğunu ifade ediyor.

Veliler, özellikle ekonomik belirsizlikler ve pandeminin etkileri nedeniyle bu oranda bir zamın yüksek olduğunu düşünüyor. Öğrenci velileri, eğitim maliyetlerindeki artışın aile bütçelerini zorlayabileceğinden endişe duyuyor.

Öte yandan, özel okullar ise personel maaşlarındaki artış, kira giderleri ve genel maliyetlerdeki yükseliş nedeniyle fiyatları revize etme ihtiyacı hissettiklerini belirtiyor. Okullar, eğitim kalitesini sürdürebilmek ve geliştirebilmek adına yapılan bu zammın kaçınılmaz olduğunu savunuyor.

YÖK'ten Yükseköğretim Diplomalarına Denklik YÖK'ten Yükseköğretim Diplomalarına Denklik

Bu gelişme, özel okul tercih eden aileler arasında tartışmalara neden olurken, eğitim kurumlarıyla veliler arasında bir denge bulunması ve her iki tarafın da memnuniyetini sağlamak adına çözüm arayışları devam ediyor.