Kırıkkale'de, telefonla kendisini polis olarak tanıtarak 46 yaşındaki A.A.'yı binlerce lira dolandıran 20 yaşındaki A.K., polis ekipleri tarafından yakalanarak mahkemeye sevk edildi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 1 Kasım günü A.A.'nın polis olduğunu söyleyen bir kişi tarafından dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan incelemede, kimliği tespit edilen şüpheli A.K., mağdur şahsa telefonla ulaşarak para istediği belirlendi. Mağdur şahıs, olayın devamında 5 bin dolar, 5 bin 500 Türk lirası nakit para ve 120 gram altın bilezikleri sahte polise teslim etti.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan çalışma sonucunda, şüphelinin Ankara'da olduğu tespit edildi. A.K., gözaltına alındığında üzerinde 12 bin 683 dolar, bin 148 avro, 100 İngiliz sterlini, bin 125 Türk lirası nakit para, 2 bilezik, 7 altın yüzük, 4 çift küpe ve 4 kolye bulundu. Kırıkkale'ye getirilen A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

Dolandırıcının yakalanarak adalete teslim edilmesi, mağdurun maddi kayıplarının telafi edilmesi için emniyet birimleri ve savcılık koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması ve şüpheli durumlarda hemen emniyet birimlerine başvurulması önemlidir.