Kırşehir'de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen eğitim faaliyetleri kapsamında, deprem simülasyon tırı Kırşehir'e gönderiliyor. Kırşehir AFAD İl Müdürü Ömer Bozkurt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat depreminin büyük yıkıma neden olduğunu belirterek, depremlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Bozkurt, "Kırşehir'e Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren AFAD'ın deprem simülasyon tırı gelecek ve üç gün boyunca burada kalacak. Bu süre içerisinde öğrenciler, aileler ve tüm Kırşehirliler bu simülasyon tırından faydalanabilecekler. Herkesi bu önemli eğitimden faydalanmaya davet ediyoruz" dedi.

Kırşehir'deki etkinliklerin bir parçası olarak Cacabey Meydanı'nda konumlanacak olan deprem simülasyon tırı, katılımcılara afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda önemli bilgiler sunacak. Bu tür eğitimler, deprem riski taşıyan bölgelerde halkın bilinçlenmesi ve afetlere karşı hazırlıklı olmalarını amaçlıyor. Kırşehir sakinleri için sunulan bu fırsatın değerlendirilmesi, olası bir deprem anında doğru tepkilerin verilmesine yardımcı olabilir.